VISITOR COUNT

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Οδηγίες βρασμού τσαγιού

Για να φτιάξετε ένα γευστικό φλυτζάνι τσάι είναι πολύ βασικό το νερό που χρησιμοποιείται να έχει πολύ οξυγόνο. Όταν βράσει το νερό...
το οξυγόνο απελευθερώνεται στον αέρα, γιαυτό πρέπει να μην το βράζετε πολύ. Αν θέλετε να είστε ακριβής, το μαύρο και το oolong τσάι, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 95-100 βαθμών C ( 200 βαθμών F ). Το πράσινο και το άσπρο τσάι, χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία. Ποτέ μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει από νωρίτερα για να φτιάξετε τσάι, επειδή θα έχει χαθεί το οξυγόνο του.

Πρώτα λοιπόν ζεσταίνουμε το νερό μας στους απαιτούμενους βαθμούς και στην συνέχεια προσθέτουμε το τσάι για όση ώρα αναγράφεται στο σακουλάκι. Δεν βράζουμε το νερό μαζί με τα φύλλα του τσαγιού. 

κουταλιά / ές κελσίου λεπτά
Μαύρο Τσάι1 100 3-5
Pu erh1 100 4-5
Oolong Τσάι1-2 65-90 2-5
Πράσινο Τσάι1 65-80 2-4
Άσπρο Τσάι2 70 4-7
Τσάι Βοτάνων2 100 8-10
Rooibos1 100 4-5
Honeybush1 100 4-5
Lapacho1 100 4-5
Mate1 100 6-8

 Πηγή      www.tsai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου